ZOMER VAKANTIESPEL: Regenwormen

Regenwormen

Zodra de vakantie aanbreekt en iedereen meer vrije tijd heeft, komen ook ineens de spelletjes op tafel. Wij spelen het hele jaar door fanatiek en daarom deel ik deze zomer de leukste zomerspelletjes met je!

Spel: Regenwormen
Leeftijd: 8-99 jaar
Spelers: 2-7 spelers
Lengte: 15-20 minuten

Hoe gaat het?
Het doel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Het is de bedoeling dat je zo hoog mogelijk dobbelt. Je mag drie keer dobbelen en laat steeds de dobbelstenen van je keuze liggen (net zoals bij Yahtzee). Als je klaar bent, kies je de steen met het aantal punten dat je verdiend hebt. Hoe hoger je punten zijn, hoe meer regenwormen je verdiend. Diegene die uiteindelijk de meeste regenwormen heeft, heeft gewonnen. Maar let op: als een speler het precieze aantal punten gooit van het steentje dat bij jou bovenop ligt, mag hij ‘m van je stelen!

Wat vind ik ervan?
Ik vind regenwormen een leuk spelletje voor tussendoor. Toen ik met twee vriendinnen op vakantie ging naar Kos speelden we het vaak tussen de middag, als het te warm was om in de zon te liggen. Een paar weken geleden kwamen Geert en ik ‘m tegen op een marktje en hebben we het spelletje ook gekocht. We hebben het al een aantal keren gespeeld en het verveelt nog niet. Wel heeft het spelletje heel veel met geluk te maken (namelijk: hoe goed je gooit), dus in een spelletjescompetitie zou ik ‘m overslaan!

Rapport
Algemeen        7
Spanning        6
Snelheid          6
Geluksfactor  90%
Tactiek            6
Kopen              €12,95

Kende jij het spelletje Regenwormen al?

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “ZOMER VAKANTIESPEL: Regenwormen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.