ZOMER VAKANTIESPEL: Saboteur

Saboteur

Zodra de vakantie aanbreekt en iedereen meer vrije tijd heeft, komen ook ineens de spelletjes op tafel. Wij spelen het hele jaar door fanatiek en daarom deel ik deze zomer de leukste zomerspelletjes met je!

Spel: Saboteur
Leeftijd: 8-99 jaar
Spelers: 3-10 spelers
Lengte: 30-45 minuten

Hoe gaat het?
De spelers leggen met speelkaarten een mijnenstelsel met gangen aan. Aan het begin van het spel krijgt iedereen een geheime rol toegewezen: dwerg of saboteur. De dwergen proberen via de gangen een route naar een kaart met een verborgen edelsteen aan te leggen. De saboteurs proberen dit te verhinderen. Wanneer de edelsteen gevonden wordt, winnen de kabouters goudklompjes. Wanneer het onmogelijk wordt om de edelsteen te vinden, winnen de saboteurs. Ook kun je elkaar dwarsliggen met actiekaartjes. Diegene die uiteindelijk de meeste goudklompjes heeft, heeft gewonnen.

Wat vind ik ervan?
Saboteur
is zeker wel een van mijn lievelingsspelletjes. Het is jammer dat je het met minimaal drie personen moet doen, anders hadden we het veel vaker gedaan. Het spel is spannend en iedere keer weer anders. Ik hou van spellen waarbij je elkaar dwars kunt zitten en dat kan met dit spel perfect. Daarnaast moet je ook wel een beetje ‘liegen’, omdat iedereen anders al snel doorheeft dat jij de saboteur bent en dan gaan ze je nog eerder tegenzitten. Erg leuk spel!

De uitbreiding
In de uitbreiding zitten nieuwe rollen- en actiekaarten. De dwergen zijn nu verdeeld in een groen en blauw team. Daarbij is er nu een chef, die wint als de goudzoekers winnen, maar krijgt altijd 1 goudstuk minder. De profiteur wint altijd, maar krijgt 2 goudstukken minder. En de geoloog is niet in de schat geïnteresseerd, maar zoekt waardevolle kristallen. Deze uitbreiding hebben we nog niet zo vaak gespeeld, maar is ook erg leuk! Daarbij is het spel nu voor 2 tot 12 spelers!

Rapport
Algemeen        8
Spanning         
8
Snelheid           7
Geluksfactor   50%
Tactiek             9

Kopen
Basisspel     €9,99
Uitbreiding €9,99

Kende jij het spelletje Saboteur al?

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “ZOMER VAKANTIESPEL: Saboteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.