Bron: Zwembad de Scheg

Als ik ergens gek op ben, dan is het wel op zwemmen. Het liefst in een zo leuk mogelijk zwembad met ultrasonische glijbanen. Ik moet nog een tijdje wachten voordat ik zelf op vakantie ga. Op dit moment weet ik nog niet op welke campings we gaan verblijven en of die campings een zwembad hebben, maar dat ik ga zwemmen staat vast. Gelukkig is Geert net zo’n waterrat als ik.

Voor diegene die (nog) niet op vakantie gaan, maar die net zo graag zwemmen als ik, maakte ik een overzichtje van de allerleukste zwembaden van Nederland, op willekeurige volgorde. Let op: kwijlgevaar!

Edit: ik vul dit artikel regelmatig aan wanneer ik nieuwe zwembaden getest heb!

1. De Scheg in Deventer

Een prachtig, groot zwembad met leuke attracties. Zo hebben ze een wildwaterbaan (die vooral ‘s avonds na 19.00 uur lekker wild wordt edit: tegenwoordig wordt de glijbaan wild van 15.00 uur tot 17.00 uur), met een groot ‘pas op voor je bovenstukje’-alarm, een reuze glijbaan, familieglijbaan, stroomversnelling, bubbelbad (tegen betaling) en peuterparadijs.

Dit zwembad heb ik al eens eerder getest.

Entreeprijs: €6,75
Openingstijden.

In 2013 heb ik de nieuwe glijbaan van zwembad de Scheg getest! Lees hier wat ik ervan vond!

2. Het Tikibad van Duinrell in Wassenaar

Afgelopen maandag spetterde ik er nog in het rond. Het aller-aller-allerleukste zwembad van Nederland is zonder twijfel het Tikibad van Duinrell. De leukste, snelste en beste glijbanen met of zonder grote waterbanden, een golfslagbad, buitenzwembad en o, ja, je kunt natuurlijk ook nog het park Duinrell in. Ach, detail.

Beetje jammer: de kaarten zijn prijzig. Wij kregen via een actie bij Kruidvat twee gratis kaarten voor Duinrell en hoefden daarom alleen nog maar kaarten te kopen voor het Tikibad. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen kaarten voor het bad kopen voor op een mooie zomeravond. Er zijn wel vaker acties, dus houd je ogen open!

Precieze entreeprijzen vind je hier.
Openingstijden. 

3. Sportiom in Den Bosch

Een heerlijk subtropisch zwemparadijs met glijbanen, een wildwaterrivier, golfslagbad en vernieuwde glijbanen waardoor het lijkt dat je veel sneller gaat dan dat je daadwerkelijk gaat. Er zijn ook stoomcabines, whirlpools, een buitenbad en een ligweide waar je even in kan relaxen en als je het zwemmen zat bent, ga je gewoon schaatsen. Door de ANWB beoordeelt met een 8.

Entreeprijs in de vakantie (alleen zwemmen): €8,95
Openingstijden.

HELAAS GESLOTEN!
4. De Tongelreep in Eindhoven

Dit zwembad kreeg ik als tip door via Twitter. En hij ziet er inderdaad leuk uit! Er zijn verschillende glijbanen, waaronder de Turbotol en als het lekker weer is, plons je lekker in het buitenzwembad. Ze hebben ook kruidenbaden en zo’n heerlijk golfslagbad.

Openingstijden.
Entreeprijzen. 

Sinds september 2016 is de Tongelreep in Eindhoven helaas gesloten!

Bron: Preston Palace

Beelden van het zwembad vanaf 1.30 min.

5. Preston Palace in Almelo

Dit ziet er veelbelovend uit! Wederom een tip via Twitter. Het is een prachtig subtropisch zwemparadijs met sauna’s, wildwaterkreken, watervallen, bruisplateaus en stroomversnellingen. En als je uitgeput bent van het zwemmen, blijf je gewoon lekker in het hotel slapen. Wat ‘n luxe!

Entree (overdag): €16,50
Openingstijden: dagelijks van 09:00 tot 22:00 uur
Meer info vind je hier.

Edit: in 2016 heb ik het zwembad van Preston Palace uitgebreid mogen testen:
Naar het zwembad waren wij natuurlijk het meest benieuwd. Ik kan trouwens beter zwemparadijs zeggen, want het zwembad is niet ingericht als traditioneel zwembad, maar als tropisch zwemparadijs. Geen glijbanen of duikplanken dus, maar wel whirlpools, sauna’s, stoombaden en zonnehemels. Lekker, hoor! Wij waren er op een zondag in de vakantie, dus het was wel erg druk, maar dat viel te verwachten. We hebben er ons in ieder geval zo’n twee uur vermaakt! Er was overigens voor kinderen een apart zwembad, wat ook afgesloten was, zodat je kind er niet vandoor kon gaan. Super handig!

6. Mosaqua in Gulpen

Een heerlijk zwembad waar ik ben geweest toen ik op vakantie was in Limburg! Heerlijke glijbanen en een wilde wildwaterbaan. Wij hebben ons hier een hele dag goed vermaakt. Afgezien van het ‘ik ben mijn jas kwijt maar gelukkig vindt Marieke ‘m uiteindelijk’-verhaal van Geert. Helemaal goedgekeurd.

Openingstijden.
Entreeprijzen.

7. Splesj in Hoeven

Nooit getest, maar aangeraden door een lezer: Waterspeelpark Splesj (locatie Molecaten Park Bosbad Hoeven). Op de website ziet ‘ie er inderdaad veelbelovend uit!

NET OVER DE GRENS

Woon je – net als ik – vlakbij de grens met Duitsland? Dan heb ik nog 2 tips voor je!

8. Bahia in Bocholt (Duitsland)

Op aanraden van een vriendinnetje ging ik hier naartoe. Vanaf Arnhem rijd je er in een klein uur naartoe. Prima te doen dus! Dit zwembad heeft een drietal glijbanen, waarvan er één bovenuit steekt: de blauwe (banden)glijbaan, die halverwege opsplitst in twee glijbanen. In de glijbaan moet je dus kiezen welke kant je opgaat. Hoe dat gaat, zie je in het filmpje hierboven. De andere glijbaan is een gewone glijbaan, waar je zonder band op kan.

Verder zijn er nog gewone (buiten)zwembaden (het is niet heel groot, maar prima voor een paar uur/dagje) en tegen betaling sauna’s, massages, hamam, etc.

Extra leuk: als je vroeg (10.00-13.00 uur) of juist laat (vanaf 19.00 uur) komt, kun je voordelige happy hour tickets kopen!

Entree prijzen vind je hier.
Openingstijden vind je hier.

9. Aquapark in Oberhausen (Duitsland)

Iets verder weg (een uur en een kwartier vanaf Arnhem), maar stiekem misschien nog wel ietsjes leuker, is Aquapark Oberhausen. Ook hier zijn een boel glijbanen te vinden en ze hebben er mijn favoriet: bandenglijbanen (met ook banden voor 2 personen)!

Ze hebben er ook gewone zwembaden en een buitenzwembad. In de zomer kan het dak van het zwembad open, voor lekkere frisse lucht, maar let op, want in de zomer kan het heel druk zijn!

Entreeprijzen vind je hier.
Openingstijden vind je hier.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

Share: